logo

Wensen

Ik heb op zich geen grote wensen, maar er is toch nog wel het een en ander dat ik in de laatste maanden van mijn leven graag nog zou willen doen. Ik weet dat het me niet gaat lukken alles te doen wat ik hier noem, maar dat hoeft me niet ervan te weerhouden het te proberen. Andere wensen hebben te maken met wat ik nodig heb om de andere wensen om te beginnen al te kunnen doen.

Elektrische Rolstoel

Een elektrische rolstoel zodat ik zo lang mogelijk zelfstandig mobiel kan blijven. Graag een lichte die goed uit elkaar te halen is zodat hij in vrijwel iedere auto te vervoeren is. De gemeente heeft al laten weten me niet te willen helpen daarbij omdat ik toch al dood zal zijn tegen de tijd dat de procedure daarvoor is doorlopen.
De rolstoel waar ik naar op zoek ben zou compact moeten zijn, gemakkelijk mee te nemen in vrijwel iedere auto en een ruime actieradius (ca 20km).

Auto voor elektrische rolstoel

Een auto waar zo’n elektrische rolstoel in past zodat ik nog een beetje in ieder geval Nederland kan verkennen. In de Smart die ik nu heb past zelfs een gewone rolstoel niet in dus ik ben aangewezen op wat op een gegeven moment beschikbaar is om me in rond te laten rijden. Ik rijd overigens niet zelf meer. Dat doet mijn partner.

Reizen

Mijn favoriete bestemmingen nog een keer met een twee- of driedaags bezoek vereren. Tweedaags omdat ik de energie niet heb om me in twee uur of langer ergens heen te laten rijden, en aan het einde van de dag weer net zo lang terug. Ik denk aan bestemmingen als Maastricht, Efteling, Haarlem, Wildlife Emmen, Groningen, Middelburg, Brugge, Antwerpen, Brussel, Keulen, Aken. Eigenlijk zou ik ook nog naar plaatsen als Barcelona, Praag en Athene willen, maar daarvan weet ik op voorhand dat dat voor mij fysiek niet haalbaar is. Dus blijf ik liever een beetje in de buurt.

Museumbezoek

Museumbezoek zo vaak als ik nog (aan-)kan. Ik word ook erg graag uitgenodigd voor de opening van tentoonstellingen. (Hint)

Opera

Nog zeker één keer naar een echte opera. Ik ga de laatste tijd regelmatig naar virtuele voorstellingen van de Metropolitan Opera in New York (in Tuschinski) of The Royal Opera House (in de Filmhallen), maar er gaat toch niets boven er écht fysiek zelf bij zijn.

Anderen helpen

Ik heb mijn leven lang geprobeerd om klaar te staan voor iedereen die (mijn) hulp kon gebruiken. De mensen die ik op dit moment bijsta, wil ik ook blijven steunen na mijn dood, zo lang dat mogelijk is. Ik vind mezelf op dit moment even belangrijker dan ooit. Maar de mensen die ook na mijn dood hulp kunnen gebruiken blijven belangrijk.

Geen reacties

logo
logo
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Share This