logo

Ad heeft een elektrische rolstoel!

logo

Dit is hem uiteindelijk geworden. Vanmiddag de knoop doorgehakt en besteld. Hij wordt donderdag bezorgd. Uiteindelijk dus daarmee ook gekozen voor een nieuw exemplaar, gekocht bij een winkel met een goede naam, ook met het oog op aflevering, garantie en support. We zagen het niet zitten om zonder verstand van zaken een tweedehands rolstoel te gaan uitzoeken die we niet eens  zelf in de auto konden meenemen.

Deze leek op het eerste gezicht perfect. Compact, licht en goed uit elkaar te halen met gedemonteerd een zwaarste onderdeel van maar 10 kilo. Als er een rolstoel aan onze oorspronkelijke eisen voldoet is het deze wel. Tot ik een proefrit ging maken en ontdekte dat het ding het zitcomfort had van een spijkerton. Ik geloof niet dat je er langer dan een kwartier op kunt zitten. Maar als je ermee naar theater of museum wil zul je er (veel) langer op willen blijven zitten. We waren de belangrijkste eis vergeten: zitcomfort.

Deze elektrische rolstoel wint het op comfort op werkelijk alle fronten. Er zit zelfs een mogelijkheid in om de stoel omhoog te laten gaan voor als je ergens niet goed bij kunt. Verder is deze echt instelbaar voor binnen dan wel buitengebruik. Een sterker motor en een grote actieradius maken het plaatje af. Wel is deze rolstoel de zwaarste van de drie en alleen voor doorwinterde krachtpatsers in een gewone personenauto mee te nemen, als de kofferbak tenminste groot genoeg is. Verder is de prijs een stuk hoger dan die van de andere twee.

Dit is hem uiteindelijk geworden, als gouden middenweg tussen de twee andere op mijn shortlist: betaalbaar, wendbaar en met een behoorlijke actieradius. Verder is deze redelijk uit elkaar te halen, redelijk in gewicht, maar met een zwaarste onderdeel van 26 kilo toch nog te zwaar om in een gewone personenauto te vervoeren. Maar hier kun je wel een hele tijd comfortabel op zitten en dat weegt voor mij uiteindelijk toch wel erg zwaar. Maar het bracht ons ook tot de conclusie dat als je rolstoel niet in je auto past, je misschien wel de verkeerde auto hebt. Dus daar gaan we nog aan werken.

2 reacties to “Ad heeft een elektrische rolstoel!”

  1. Peter Evers schreef:

    Fijn dat het is gelukt Ad.

  2. Harrie Aerts schreef:

    Toppie broer !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo
logo
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Share This