logo

Over mij

Ik heb alvleesklierkanker met een levensverwachting van tussen de twee en zes maanden. Het is een gemene vorm van kanker die zich pas laat openbaart en dan vaak niet meer te behandelen is. Zo ook bij mij. De algemene verwachting is dat ik met de week zwakker zal worden, maar de ziekte kan ook nog voor gemene verrassingen zorgen. Ik kan nu niet meer doen dan proberen de tijd die ik heb op een waardevolle manier doorbrengen en er voor proberen te zorgen dat ik de mensen die mij dierbaar zijn niet met lege handen achterlaat.

Met deze site wil ik mijn familie en vrienden op de hoogte houden. Ik merk dat ik het erg moeilijk vind om iedere keer opnieuw mijn verhaal persoonlijk aan mensen te vertellen, en iedere keer weer te reageren op vragen en opmerkingen als ‘weet je zeker dat er niets aan te doen is’, ‘ik zou voor een second opinion gaan’, ‘heb je al gehoord van die-en-die remedie’.  Mensen denken vaak dat ze je helpen door je te laten praten over je problemen, maar dat is bij mij eerder het tegendeel.

Ik had in eerste instantie geprobeerd het nieuws gedoseerd te verspreiden naar familie, vrienden en kennissen, maar dat plan werd in één klap de grond in geboord toen een van mijn vrienden besloot het tegen mijn uitdrukkelijke wens in het zelf verder te verspreiden, waardoor ik een stroom van bezorgde berichten en telefoontjes over me heen kreeg.

Ik praat (en luister) graag, hoor, maar liever over de leuke en boeiende dingen die ons bezig houden. Mijn zorgen bewaar ik wel voor dit platform…

2 reacties to “Over mij”

 1. Ineke schreef:

  Niet tof, dat verspreiden.Net als de goedbedoelde vragen. Ik zou ervan door het geluid gaan 😉

  Ik hoop dat het schrijven over je situatie een soort therapeutisch voor je werkt. Ik vind het fijn om te lezen hoe het met je gaat. Ik wil het steeds vragen, maar wil je er ook niet mee belasten.

  Ik denk aan je!

 2. Harry Janssen schreef:

  Je goede vriendin van je, Dana Radovanovic attendeerde me over je situatie. Ik ben de laatste jaren ook geconfronteerd met familielden en vrienden, die met deze rampzalige ziekte te maken kregen en verloor al enkele van hen. Wat je rest om zoveel als nog mogelijk is die dingen te doen, die je nog kunt. Jammer, dat we het kontakt wat hebben verloren, maar zo gaat dat, uit het oog, uit het hart.

  Ik denk zeker aan je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo
logo
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Share This